МНЕ НЕ ВСЁ РАВНО
Пятница, 03.05.2024, 06:43
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта

Форма входа

Поиск

Главная » 2010 » Сентябрь » 17 » Прокуратура Польщі видала ордер на затримання Закаєва
22:49
Прокуратура Польщі видала ордер на затримання Закаєва

Прокуратура Польщі видала ордер на затримання голови уряду невизнаної Республіки Ічкерія Ахмеда Закаєва, який, як очікувалося, мав прибути до Варшави на Всесвітній конгрес чеченського народу.

Про це повідомив у середу, 15 вересня, представник головного коменданта поліції Маріуш Соколовський. За його словами, "у разі появи Ахмеда Закаєва на території Польщі, його затримає або поліцієя, або Прикордонна варта".

"Міжнародний ордер зобов'язує всі держави, що входять до Інтерполу, вжити заходів для затримання зазначеної особи. Додатковий ордер видала польська прокуратура", - пояснив Соколовський.

Нагадаємо, у передмісті Варшави з 16 по 18 вересня відбудеться Всесвітній конгрес чеченського народу, організовуваний урядом невизнаної Республіки Ічкерія.

Напередодні посол Росії в Польщі Олександр Алексєєв назвав проведення заходу у Варшаві "вкрай небезпечною справою", зазначивши при цьому, що Росія сприймає з болем, коли на території якої-небудь країни організується зустріч тих, хто так чи інакше, причетний до тероризму.

Посол РФ в Польщі зауважив, що якщо російська сторона дізнається про перебування на території Польщі Закаєва, то вимагатиме його екстрадиції.

У свою чергу голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що проведення конгресу націлене на розхитування ситуації на Північному Кавказі.

"Ми попереджаємо наших європейських партнерів, що представники так званої Республіки Ічкерія в Європі намагаються організувати заходи, які не сприяють нормалізації становища на Північному Кавказі, які спрямовано на те, щоб це становище постійно розбурхувати", - сказав міністр Лавров.

***
Ахмед Закаєв з 2003 року постійно мешкає в Лондоні. У 2001 році Генпрокуратура РФ оголосила його в міжнародний розшук за звинуваченням в організації незаконних збройних формувань, "збройному заколоті і зазіханні на життя співробітників правоохоронних органів".

У 2003-06 роках Генпрокуратура РФ направила запити про екстрадицію Закаєва з Великобританії, проте британський суд ухвалив рішення на користь голови чеченського уряду в еміграції, мотивувавши відмову в екстрадиції неможливістю проведення чесних і відкритих судових процесів над ним на території РФ.

За матерiалами:
РІА Новости
Просмотров: 858 | Добавил: askme | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

GISMETEO: Погода по г.Чернигов
Архив записей

Я за мир на Кавказе
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Besucherzahler russian women
    счетчик посещений
    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz